Uncategorized

Jos mâinile de pe copiii acestei țări!

Bune să vă fie inimile!

Devine din ce în ce mai evident că una dintre cauzele fundamentale ale situației dezastruoase în care se află țara noastră o reprezintă ingerința politicului în toate zonele de manifestare societală.

Insidios ca un cancer, interesul partinic a cucerit corpul social, sufocându-l și slăbindu-l până la epuizare.

La fel ca în anii de glorie ai comunismului, putem spune că partidul (PCR-CFSN-CPUN-FSN-PDSR- PSD-PNL PDL-PMP-USR etc.) e în tot și în toate, tovarăși.

Dar, gravitatea problemei rezidă în faptul că politrucii de astăzi merg cu sfințenie pe căile bătătorite de înaintașii lor de tristă amintire: încep tatonarea și recrutarea viitoarelor „cadre de nădejde” încă de la nivelul grădinițelor și de pe băncile școlilor.

Nu s-au putut abține nici măcar în ziua în care copiii, în inocența și puritatea lor, ar fi trebuit să fie sărbătoriți sincer, fără vreo legătură cu interesul de partid.

Reprezentanții acelorași partide care au îngropat în mizerie și ignoranță viitorul copiilor noștri s-au afișat (coordonat și organizat aproape militărește) la școli și grădinițe, mânjind cu politicianism ieftin o sărbătoare a copilăriei.

Ce ar putea învăța copiii de la unii care au absolvit cu greu liceul, la vârste mai apropiate de pragul pensionării decât de vârsta majoratului?

Așa cum părinții au fost păcăliți cu mici, bere, găleți și ulei în schimbul voturilor, și copiilor li s-au oferit „cadouri”, menite a le cumpăra, atât de ieftin, viitorul.

De ce rămânem noi, ca societate, impasibili în fața unor asemenea abuzuri de încredere pe care politicienii de astăzi le fac asupra generațiilor viitoare?

Când vom înțelege că politicianismul este cancerul de care trebuie să ne ferim copiii, iar politrucii sunt instrumentele prin care se operează reeducarea tinerelor generații întru practicile partinice care au distrus România în ultimii 30 de ani?

Atâta timp cât vom permite ca reprezentanții găștilor de interese – numite generic, partide – să ne corupă copiii de la vârste din ce în ce mai fragede, șansele ca România să se facă bine vor continua să scadă.

Dragi politicieni de mucava, copiii României nu au nevoie de cadouri de 1 iunie (cumpărate tot din banii noștri, apropo) și de poze în care mimați grija pentru ei. Copiii acestei țări au nevoie de o administrație care să conceapă un plan de țară, o strategie pentru următorii 40-50 de ani, strategie în centrul căreia să fie preocuparea pentru generațiile viitoare. Tinerii au nevoie de un stat care să le ofere șanse reale pentru o viață decentă, pentru o educație așa cum trebuie și pentru integrarea într-o societate sănătoasă din toate punctele de vedere.

Așadar, jos mâinile de pe copiii acestei țări!

Lasă un comentariu

Comentariul dumneavoastră
Toate comentariile sunt reținute pentru moderare.