Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Unde folosim fondurile?

Prin proiectele noastre am ajutat aproape 100 de copii din diferite medii să se dezvolte și  să aibă șansa la o educație completă și normală. Am demarat proiecte culturale, educaționale, sociale. Însă, avem nevoie în continuare de ajutorul tău pentru a reuși  mergem mai departe cu tot ce ne-am propus. Ne axam foarte mult pe educația timpurie, de aceea majoritatea fondurilor vor fi investite în proiectele noastre educaționale.

CUM POTI AJUTA?

Oferă 3,5% din impozitul pe venit pentru educație și poți schimba viața unui copil. Nu te costa nimic, in maxim 3 minute ai facut un bine.

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 si aplicata prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitatile nonprofit care functioneaza conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

 

                    Poți redirecționa cei 3.5% către Asociația Scut Botosanean, până pe data de 21 Mai 2023

INTREBARI SI RASPUNSURI

  1. Persoanele cu venituri din salarii sau pensii pot redirectiona 3,5% prin completarea si depunerea Formularului 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentand pâna la 3,5% din impozitul anual datorat
  2. Persoanele cu venituri din activitati independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuala si cedarea folosintei bunurilor (chirii) pot redirectiona 3,5% prin completarea si depunerea Declaratiei Unice

Daca nu completezi formularul, atunci statul va alege unde se vor duce cei 3.5%. De aceea nu ai nimic de pierdut, acesti bani sunt oricum parte din impozitiul pe venit. Daca alegi sa directionezi aceste sume, poti vedea in ce scopuri au folosite fondurile.

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru proiecte educationale, dar si  pentru vârstnicii bolnavi, cauze sociale. Pentru hrană, haine, consumabile, consum energie, lemne și alte lucruri necesare zi de zi.

DATE DE IDENTIFICARE – ASOCIAȚIA SCUT BOTOSANEAN: CIF 36846940

CARE SUNT PAȘII?

1. COMPLETEAZĂ ONLINE

Complet online, fără programe de editare, fără drumuri.

Completează, semnează pe ecran și trimite online formularul 230

Poţi completa rapid și ușor formularul 230 in formularul mai jos. Se va afișa un formular online, iar după completarea acestuia vei primi instant un fișier PDF pentru descărcare, gata de imprimat. completează, semnează pe ecran și trimit online formularul 230

În siguranță, nu reținem sau prelucrăm date. Completarea și generarea declarației 230 se face în browserul utilizatorului.

Daca Ai completat și semnat direct pe ecran? După apăsarea butonului GENEREAZĂ PDF, printr-un mesaj pop-up vei putea descărca formularul 230 în format PDF/Imagine pe care îl poți trimite apoi pe adresa de email a ONG-ului nostru asociatiahappy@gmail.com. Este foarte important să trimiți pdf-ul descărcat prin email către noi pentru ca noi sa ne putem ocupa de depunerea formularului pentru tine. Vei primi ulterior acasă notificare scrisă de la ANAF cu confirmarea gestului tău. Un sistem simplu, complet digital, de a face un gest mic.

sau

DESCARCĂ FORMULARUL FORMAT PDF

și completează-l de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

2. SEMNEAZĂ FORMULARUL

După ce ai descărcat formularul imprimă-l și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”.

3.TRIMITE FORMULARUL

pâna la data de 25 mai 2023 poți trimite formularul prin mai multe metode:

  • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual , dacă ai semnătură electronică
  • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)